Rasvahappoanalyysi

Rasvahappoanalyysi

Nov 02, 2022

Rasvahappoanalyysi – kotitesti

Sormenpäästä otettava rasvahappoanalyysi, jossa tutkitaan 21 eri rasvahappoarvoa.

Testin avulla saat selville myös terveyden kannalta tärkeän omega-3-  ja omega-6-rasvahappojen suhteen. Omega-3 ja -6 -sarjan rasvahapoilla on tärkeitä tehtäviä elimistössämme ja ne ovat välttämättömiä sen toiminnan kannalta. Saatko niitä riittävästi ja oikeassa suhteessa omasta ruokavaliostasi?

Biomed rasvahappoprofiilitesti analysoidaan suomalaisessa Mineraalilaboratorio MILAssa Helsingissä. Raportin valmistumisaika näytteen lähettämisestä n. 2 viikkoa.

Rasvahappoanalyysin valmistuttua, saat itsellesi suomenkielisen raportin (pyydettäessä, onnistuu myös englanniksi ja ruotsiksi), josta näet veren sisältäminen rasvahappojen määrät ja niiden suhteet toisiinsa. Analyysi raportoi 16 rasvahappoa, joiden osuus kehosi rasvahapoista on noin 98,5 %, omega-3 ja -6 -sarjan rasvahappojen määrän ja näiden suhteen sekä AA/EPA-arvon. Testiraportti on perusta ruokavalion rakentamiselle.


Kaipaatko apua vastausten tulkintaan ja ruokavalion optimointiin?

Nyt saatavilla lisäpalveluna myös vastausten tulkinta ja ruokavalio-ohjeistus etäkonsultaationa ravitsemusterapeutti Marja Ruutilta hintaan 60 €. Lisätiedot ja ajanvaraus laittamalla viestiä osoitteeseen: marja.ruuti@gmail.com


Testi kertoo elimistön rasvahappotasapainosta ilman laboratorion ajanvarausta!

  • Helppokäyttöinen analyysi, jossa verinäyte otetaan itse sormenpäästä kotona.  
  • Näytteen annetaan kuivua ja se lähetetään meille postissa analysoitavaksi.
  • Tulokset saat noin kahdessa viikossa kotiisi postilla tai sattuna sähköpostina.

Mikä on rasvahappoanalyysi?

Rasvahappoanalyysissä mitataan 15 tärkeää rasvahappoa, joiden määrä ja keskinäinen tasapaino on elimistön kokonaisterveydelle merkittävää. Rasvahappojen tasapainolla on merkitystä tulehduksellisissa ja monissa muissa sairauksissa. Kun elimistön eri rasvahappojen pitoisuudet tunnetaan, voidaan ravitsemuksella korjata mahdolliset epätasapainotilat.

Omega-rasvahapot ovat terveyteen merkittävästi vaikuttavia rasvoja, joiden osuus ravinnossa on usein liian pieni. Testillä tutkitaan laboratoriossa niiden määrä ja suhteet elimistössä.

Rasvahapot vaikuttavat mm.

  • Rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan
  • Matala-asteiseen tulehdukseen
  • Aivojen hyvinvointiin
  • Lihaksiston kuntoon
  • Ihon ja limakalvojen terveyteen

Pakkaus sisältää ohjeet ja näytteenottotarvikkeet!

Sormenpäänäytteenotto-ohjeet löytyvät myös ohjeet-sivulta.

Osta kotitesti tästä.

Lue lisää