Tietoa Milasta

Mineraalilaboratorio Mila on suomalainen, kliininen tutkimuslaboratorio, joka on tähän asti palvellut pääasiassa yksityisiä lääkärikeskuksia. Nyt on myös kuluttajilla mahdollisuus tilata ravitsemuslääkäreiden ja -terapeuttien suosittuja analyysejä.

Mila on edelläkävijä mikroravinteiden määrityksissä Suomessa, sillä ravitsemustekijöiden mittaus alkoi jo vuonna 1982. Tutkimusvalikoimaan on vuosia kuulunut mm. rasvaliukoisia vitamiineja, karotenoideja, rasvahappoprofiili, kivennäis- ja hivenaineita, B-vitamiinistatusmittauksia, sekä ubikinoni (koentsyymi Q10) . Uusimpia tutkimuksia ovat virtsan jodi, sekä hapettunut LDL-kolesteroli.

Mikroravinteiden tason määrittäminen on tärkeä työkalu lääkäreille kliinisessa ravitsemushoidossa, oli sitten kysymys terveyden ylläpitämisestä tai sairauksien hoidosta. Vakavien sairauksien yhteydessä mikroravinteiden mittaaminen on entistä tärkeämpää, sillä ravitsemushoito on merkittävä osa kokonaisvaltaista hoitoa esimerkiksi infektiosairauksissa ja muissa autoimmuunisairauksissa.

Mikroravinnepuutokset ovat itsessään sairauksia, joiden puutokset diagnostisoidaan Maailman terveysjärjestön WHO:n ICD-10 tautiluokituksien mukaisesti. The Society for Clinical Nutrition and Metabolism (Espen) suosittelee, että kaikille potilaille, joille annetaan ravitsemushoitoja, tulee antaa tarvittava määrä myös mikroravanteita ravitsemushoitojen alusta lähtien (Espen Micronutrient Guideline 2022).

Mineraalilaboratorio Mila Oy on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T309, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Lista voimassa olevista akkreditoiduista tutkimuksista on nähtävissä Finasin sivuilta (T309). Kaikki analyysit suoritetaan Helsingin Kurkimäessä sijaitsevassa laboratoriossa.