Tietoa Milasta

Tervetuloa Mineraalilaboratorio Milan maailmaan!

Olemme ylpeitä yli 40 vuoden kokemuksestamme mikroravinteiden määrityksissä, ja tähän asti olemme palvelleet pääasiassa yksityisiä lääkärikeskuksia. Nyt avanneet ovet myös kuluttajille, jotta voitte hyödyntää ravitsemuslääkäreiden ja -terapeuttien suosittuja analyysejä.

Mila on ollut edelläkävijä mikroravinteiden mittaamisessa Suomessa jo vuodesta 1982 lähtien. Tarjoamme laajan valikoiman testejä, kuten rasvaliukoisia vitamiineja, karotenoideja, rasvahappoprofiileja, kivennäis- ja hivenaineita sekä B-vitamiinistatusmittauksia. Uusimpana lisänä valikoimassamme ovat virtsan jodipitoisuuden määritykset ja hapettuneen LDL-kolesterolin analyysit.

Mikroravinteiden tason mittaaminen on arvokas työkalu lääkäreille kliinisessä ravitsemushoidossa, oli kyse sitten terveyden ylläpitämisestä tai sairauksien hoidosta. Erityisesti vakavien sairauksien hoidossa mikroravinteiden mittaaminen on korvaamaton apu, ja se voi olla keskeinen osa hoitosuunnitelmaa esimerkiksi infektiosairauksissa ja autoimmuunisairauksissa.

Mikroravinteiden puutokset voivat itsessään olla sairauksia, ja ne diagnosoidaan Maailman terveysjärjestön WHO:n ICD-10 tautiluokituksen mukaisesti. The Society for Clinical Nutrition and Metabolism (Espen) suosittelee, että kaikille ravitsemushoitoa saaville potilaille tulee antaa tarvittava määrä mikroravinteita hoitojen alusta lähtien (Espen Micronutrient Guideline 2022).

Mineraalilaboratorio Mila Oy on Avainlipun haltija ja FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T309, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Lista voimassa olevista akkreditoiduista tutkimuksista on nähtävissä Finasin sivuilta (T309). Kaikki analyysit suoritetaan Helsingin Kurkimäessä sijaitsevassa laboratoriossa.

Liity Milan asiakkaiden joukkoon ja ota ensimmäinen askel kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia!